fbpx Skip to main content

Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju sportne-pajkice.si

Športne pajkice, Emrah Skejić s.p.
Trg 4.julija 2
2370 Dravograd, Slovenija
DŠ: 76244300
Matična številka: 9147209000
Telefon: 051885770
Email: info@sportne-pajkice.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošni pogoji nakupovanja na spletnem mestu sportne-pajkice.si so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT-UPB2) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov o e-poslovanju.

 

Pravica intelektualne lastnine

Sportne-pajkice.si ima vse pridobljene pravice za znamke in druge izdelke na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani so zaščitene z mednarodno in nacionalno zakonodajo. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne strani. Vsi izdelki so originalni.

 

Omejitev odgovornosti

Splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem. Informacije, ki jih najdete na spletni strani sportne-pajkice.si (opis izdelkov in slike so približni). Pridržujemo si pravico do manjših sprememb v opisu izdelka brez obveznosti obveščanja kupca. Ponudba v spletni trgovini je količinsko in časovno omejena in se lahko spreminja brez obveščanja. Sportne-pajkice.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Sportne-pajkice.si včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru, bo Sportne-pajkice.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Dostopnost informacij

Sportne-pajkice.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1) podatke podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
2) kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
3) glavne značilnosti blaga,
4) rok dobave izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5) pogoji dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
6) cene so jasno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,
7) način plačila,
8) časovno veljavnost ponudbe in pogojih za odstop od pogodbe.

 

Določila zakona o varstvu osebnih podatkov

Kupec soglaša, da je seznanjen s pravicami v skladu z ZVOP-1 in uredbo GDPR ter dovoljuje podjetju Sportne-pajkice.si upravljanje s sledečimi podatki: ime in priimek kupca, stalni in elektronski naslov, telefonska številka, slike na družbenih omrežjih in ostali podatki glede na naravo nakupa izdelka. Sportne-pajkice.si se zavezuje, da se pridobljeni podatki na podlagi izpolnjene prijave uporabljajo izključno za obveščanje in promocijo na spletni strani ter družbenih omrežjih.

 

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Sportne-pajkice.si ažurirajo pogosto. Cene v spletni trgovini Sportne-pajkice.si so enake za vse uporabnike spletne trgovine in imajo vključen DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Sportne-pajkice.si in kupcem je v spletni trgovini sportne-pajkice.si sklenjena v trenutku, ko Sportne-pajkice.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Sportne-pajkice.si kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (oziroma prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Sportne-pajkice.si in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom (od ponedeljka do petka) do 12. ure, odpošljemo že isti dan, če/ko prejmemo nakazilo na naš TRR oziroma kupec izbere možnost plačila po povzetju. Naročila oddana med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

 

Načini plačila

Spletna trgovina Sportne-pajkice.si omogoča naslednje načine plačila:
– z gotovino ali kartico po prevzemu preko dostavne službe GLS d.o.o.,
– preko bančnega nakazila

Stroški pakiranja in dostave znašajo 4,99 €. Pri nakupu nad 50€ je poštnina brezplačna.

 

Izdaja računa

Sportne-pajkice.si po plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF obliki na elektronski naslov kupca. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na blagajni pred oddajo naročila.

 

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Sportne-pajkice.si. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izdelke, ki jih želite kupiti dajte v košarico.
• V košarici v okno ”promocijska koda” vpišite kodo za popust in kliknite gumb ”nadaljuj na blagajno”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Znesek, ki ostane pa je potrebno še poravnati.

Koda za popust ne velja za izdelke v akciji. Izjema je le koda, ki jo prejmete za unovčitev darilnega bona.

 

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

• Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju Sportne-pajkice.si na elektronski naslov (info@sportne-pajkice.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
• Kupec mora najkasneje v 14 dneh po odstopu od naročila podjetju vrniti blago.
Potrošnik vrne blago na naslov: Športne pajkice, Emrah Skejić s.p.Trg 4.julija 2, 2370 Dravograd, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni kupca je strošek vračila blaga. V primeru težav se kupec lahko obrne na elektronski naslov podjetja.
• Kupec mora artikel vrniti podjetju nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen v primeru, če je artikel uničen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
• Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi originalni račun in osebne podatke ter pripiše TRR, na katerega želi prejeti plačani znesek. Vračilo zneska bo podjetje opravilo v 14 dneh od prejema odstopa od pogodbe oziroma po prejetem vrnjenem izdelku.
• Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na transakcijski račun kupca se vrne le vplačani znesek, na elektronski naslov pa se kupcu obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Sportne-pajkice.si ter vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja. Vsebina spletne strani se sme uporabljati izključno za uporabnikovo gledanje.

 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti dostop do spletne strani zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati vsa oddana naročila, ki so bila prizadeta, zaradi tehnične napake. O preklicu naročila vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. Uporabniki si morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme na svojem računalniku (kot je npr. antivirusna zaščita) preden dostopate do spletne strani in jo uporabljate.

 

Pritožbe in spori

Sportne-pajkice.si spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Sportne-pajkice.si se bo po vseh močeh potrudila izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter določiti osebo, s katero se kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se lahko odda preko elektronskega naslova info@sportne-pajkice.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sportne-pajkice.si bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu dolžino obravnave in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.
Sportne-pajkice.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora glede sodnega reševanja, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavni razlog, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Ravno zato si Sportne-pajkice.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja spora je pristojno sodišče na stalnem prebivališču potrošnika.